Allmänna instruktioner för hundar och katter som ska opereras

Allmänna instruktioner för hundar och katter som ska opereras.

Om ditt djur är bokat för en operation under narkos, läs och följ följande anvisningar.
Genom att följa dessa instruktioner hjälper du oss att göra ditt djurs operation så smidig och säker som möjligt.

 1. Om ditt husdjur har blivit sjukt eller om dess tillstånd har försämrats innan besöket, var snäll och låt oss veta det.
 2. Vänligen ge inte din hund eller katt mat efter 24.00 kvällen före besöket. Detta inkluderar godis.
 3. Lämna vattnet tillgängligt för ditt husdjur tills morgonen om du inte har rekommenderats något annat.
 4. Rasta din hund noga på morgonen för att tömma blåsan och tarmen. Detta hjälper till att förebygga olyckor, medan de är under narkos.
 5. Se till att din hund är ren. Bada gärna din hund dagen före operationen, men se till att den hinner torka.
 6. Katter ska hållas inomhus natten före operation, så att ni kan vara säkra på att de inte har varit ute på jakt över natten.
 7. Ditt husdjur får träffa en veterinär på operationsdagen, som kontrollerar ditt djurs allmäntillstånd och lyssnar på hjärta och lungor.
  Katterna lämnas 8.10 och hundarna 8.20. Vänligen tillåt minst 10 minuter för detta möte och pappersarbete. Fråga om kostnader om ni inte redan har fått en prisuppgift vid bokningen.
 8. Pre-operation blodprov rekommenderas alltid innan operationen för att kontrollera röd- och vit blodbild samt lever- och njurfunktion och för att upptäcka att det inte finns några underliggande okända problem. Detta är en särskilt bra idé hos patienter över 8 år och bokas helst in på ett besök innan operationsdagen.
 9. Du kommer att bokas en särskild hemlämningstid för att gå igenom operationen och den eftervård som behövs. Skriftliga vårdinstruktioner kommer också att ges till dig vid denna tidpunkt.